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State Fund Joshua 
Bright

2/24/2010

I have several questions that I am asking in order to 
determine what resources we may need to enlist to 
deal with the SFTP transfer part of the project and 
what steps I may need to initiate with State Fund's 
Enterprise Security folks.

I understand that the transfer, being that it is using the 
secure file transfer protocol (the emphasis being on 
"secure"), is secure as the data is in transit.  Please 
describe DWC's plans with respect to whether the 
payload will be encrypted while in transit and where 
the payload will be delivered (i.e., whether the file 
transfer will terminate inside or outside of the DWC's 
firewall).

From a practical standpoint, it would facilitate 
developing the necessary procedures for State Fund 
and other claims administrators covered by the 
reporting requirements for the Workers' 
Compensation Information System (WCIS) if the 
DWC were to employ the same transfer processes 
and procedures that are in place for the WCIS 
system.  
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SFTP BULK FILING QUESTIONS / COMMENTS / ISSUES

As you possibly know, and certainly others at DWC 
would be able to relate, State Fund objected to 
DWC's initial design of the data transfer process for 
WCIS.  Although it employed SFTP, the process 
deposited the unencrypted payload outside of DWC's 
firewall.  State Fund's security policies prohibit any 
information containing "personally identifiable 
information" or "personal health information" (as 
those terms are defined by California law) from 
residing unencrypted outside of a secure network, no 
matter how briefly.

EDD Kim 
Lincoln-
Hawkins

2/24/2010 On behalf of EDD, I want to respond to item #38 listed 
in the minutes.  Although this item is not part of the 
present term solution, the commentary on the 
telephone by one of the attorney firms mentioned the 
possibility of limiting access to medical information 
filed in EAMS from third party filers.  If this is the 
intent of “must have” 38 then EDD opposes this 
requirement wholeheartedly.  I would like to remind 
our external partner of the following information: 
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Per Title 8, California Code of Regulations (CCR), 
Section 10608 (a) entitled Filing and Service of 
Physicians’ Reports states:   After filing of an 
Application for Adjudication, if a party is requested by 
another party or lien claimant to serve copies of 
physicians’ reports relating to the claim, the party 
receiving the request shall serve copies of the 
reports on the requesting party or lien claimant within 
six (6) days of the request; the party receiving the 
request shall serve a copy of any subsequently-
received physicians’ report within six (6) days of 
receipt of the report.

Also per Title 8, CCR, Section 10615 entitled 
Continuing Duty to serve states:  During the 
continuing jurisdiction of the Workers’ Compensation 
Appeals Board, the parties have a continuing duty to 
serve on each other and any lien claimant requesting 
service of any physicians’ reports received. 

My intent here is to protect EDDs and the ratepayer’s 
rights. 


