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Question received bye-mail at DLSE Info Web Site:

\
From' Rob rt Roginson

8M -Rrr@aalrr.com <mailto: SMTP:Rrr@aalrr.com >

Sent. Frida \ March 09, 2001 5:00 PM
To' Mlocker dir.ca. ov
Subject. Reimburs ment for meals

\

Are employers re~red under California law to reimburse
employees for meal ~osts incurred while traveling on company
related business? I~ so, may the employer set a cap on the
amount the employee c~ claim for reimbursement?

Any response you COUld~/thiswould be greatly
appreciated.

Robert Roginson ~~

Response by DLSE Info by E-M~ ­

March 19, 2001 -\a
Absent a contractual agreement, an~ioYer would not be
required to reimburse an employee r als while on a
business trip; in that the cost of e (unlike, say, the
cost of overnight lodging or transpor ion) is not incurred
as a result of the business trip--the mployee would have to
eat meals whether on a business trip or not~wever, if the
employee was required to entertain the e pI e customers by
going to a restaurant with them, then the cos of the meals
(for the employee and the customers, if pa ~e employee)

would be reimbursable by the employer unde~ r Code section
2802. -
Also, if the employee was required to attend a wo k-related
meeting in a restaurant during which time a meal
were served, the amount paid by the employee for f
drink would also be reimbursable under Labor Code s
2802; again, subject to a reasonable cap.

Miles Locker
Attorney for the Labor Commissioner

2001.03.19


