
Manieri, Mike@DIR 

To: 
Cc: 
Subject: 

Berg, Eric@ DIR 
Monday, May 04, 2015 4:34 PM 
Manieri, Mike@DIR 
Kernazitskas, David@DIR 
RE: 2015-BS-03 

Mike, below is my suggested language. My correct contact info is below. I changed my info on outlook, but they are 
very slow in getting it implemented. 

(3) In unfinished attics and other ceiling spaces where access is not routine and of a short duration, a catwalk shall not 
be required if 1) there are ceiling joists or similar structural members at 2 feet or closer centers, 2) planks or solid 
platforms at least 12 inches in width are provided and supported by at least two ceiling joists or similar structural 
members, 3) a qualified person has determined that the ceiling structure and any planks or platforms used can bear all 
intended loads and 4) employees are supported by the planks or platforms at all times when in the attic or ceiling space. 

6-M;v 'E5e~ 
Principal Safety Engineer I Acting Deputy Chief 
Cal/ OSHA Research & Standards Occupational Safety Unit 
1515 Clay Street, Suite 1901 
Oakland, CA 94612 
510 286-7010 (office) 
925-270-9791 (cell) 

From: Manieri, Mike@DIR 
Sent: Friday, May 01, 2015 12:39 PM 
To: Berg, Eric@DIR 
Cc: Kernazitskas, David@DIR 
Subject: RE: 2015-BS-03 

I am having Nai Saechao send you the scanned information you requested .... If once, you've reviewed the information 
you still believe this rm project has some validity, feel free in your own strike out and underline format, mold or shape 
the proposed text that Joel developed into something better in your mind and share it with us. Thanks and have a great 
weekend. 

MJm 

P.s. can you provide your correct mailing address and office phone number? 

From: Berg, Eric@DIR 
Sent: Thursday, April 30, 2015 4:12 PM 
To: Manieri, Mike@DIR 
Cc: Kernazitskas, David@DIR; McCune, Larry@DIR 
Subject: RE: 2015-BS-03 

I -·m not aware of 
jsion today. Can you send me the email from Joel Foss as well? 

case. I'll try and look at the 



Do the platforms/planks in question to span and be supported by at least two joists or 
members? That should specified in the language addition to the inch m1n1mum 

width. The platforms/planks should also be determined to be capable of supporting all intended 
ds by a qualified pe1·son (not just the ceiling structure). 

From: Manieri, Mike@DIR 
Sent: Thursday, April 30, 2015 3:39 PM 
To: Berg, Eric@DIR 
Cc: Kernazitskas, David@DIR; McCune, Larry@DIR 
Subject: 2015-BS-03 

Eric, Board staff is about to move on to their next rulemaking (RM) projects; the above briefing sheet applies to one 
project that David Kernazitskas has been assigned. You will notice it requires staff to ascertain first whether DOSH 
would propose such a proposal. Has there been any effort by DOSH to address this issue with a Form 9? The briefing 
sheet indicates that this has been circulating at DOSH since September 2011. If you support the concept which would 
propose to amend GISO Section 3273(d) to add a new exception No. to read (believed to be J. Foss's language): 

Exceptions: 

(3) In unfinished attics and other ceiling spaces where access is not routine and of a short duration. a catwalk shall not 
be required if 1) there are ceiling joists or similar members at 2 feet or closer centers, 2) a qualified person has 
determined that the ceiling structure can bear the intended loads, and 3) planks or similar solid platforms are provided 
to rest on these members, to form a plank platform 12 inches wide. 

\uur consideration and feedback on this is needed before we start to delve into this issue further and start RM in 
Section 3273(d). See also OSHAB Decision in the matter of DISH Network, California Service Corporation, Docket No. 12-
R4D3-045, dated 6/25/13. 

Looking forward to your thoughts on this. 

Mjm 
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